Din handlekurv er tom

Frakt

Hvilke land sender du til?

Vi er både stolte av og forpliktet til vår store internasjonale publikum og skip til alle land i verden. men vi er i stand til å gi raske, billige og effektive internasjonale leveranser.

Hvor snart vil bestillingen min sendes?

På grunn av det brede spekter av produkter vi selger og de ulike tilpasningsmuligheter vi tilbyr, er det ikke noe enkelt svar på dette spørsmålet, så vil vi gjøre vårt beste for å forklare de ulike scenariene, mens du er selvfølgelig velkommen til å kontakte oss for en eksakt levering tilbud på et bestemt produkt.

Fra tid til annen, vil elementene være på restordre av ulike årsaker som for eksempel forsinkede leveranser fra underleverandører eller midlertidige lagermangel. I slike tilfeller er lager vanligvis mottatt i ca 7-10 virkedager, og da vil det umiddelbart bli sendt til deg. Hvis du har en eksisterende ordre, vennligst sjekk din ordrehistorikk i kontoen din, hvor ytterligere informasjon om gjeldende status vil bli gitt. Hvis du er ute etter å plassere en ny bestilling, er du velkommen til å kontakte oss for å avklare leveringsvilkår.

Kan jeg endre leveringsadressen?
Frem til det punktet bestillingen har blitt plukket til levering, er du i stand til å endre leveringsadresse.

Du kan oppdatere din leveringsadresse ved å logge inn Min konto side og vise Mine bestillinger sammendraget.

Innenfor bestemt rekkefølge siden, hvis du holder markøren over mottakerinformasjon, vil du se et alternativ for å endre både fakturerings og leveringsadresse. Bare oppdatere din adresse og din forsendelse vil bli sendt til den oppgitte adressen.

Når ordren er plukket til levering, er det for sent for oss å endre adressen og muligheten til å endre adresse i kontoen din vil forsvinne.
Hvordan vet jeg når bestillingen min har blitt sendt?
Du vil motta en e-post når bestillingen har blitt plukket til levering, og deretter en annen varsling når bestillingen er sendt.

Du kan også sjekke om status fra din Min konto.
Hva vil skje hvis ingen er i når min pakken leveres?
Som alle våre bestillinger krever en signatur, vil postbudet ikke være i stand til å levere pakken hvis ingen er hjemme. I slike tilfeller vil pakken bli tatt til din lokale sortering kontoret hvor det vil være tilgjengelig for henting.

I teorien skal postbudet igjen et kort som varsler deg om at du har gått glipp av levering og informere deg om hvordan du samler returen. Men i vår erfaring, dette ofte ikke skjer, og det er mulig at du kan gå glipp av en levering og ikke bli varslet. Derfor bør du holde denne muligheten i bakhodet hvis det er sannsynlig at du ikke har fått en levering.

Hvis du ikke samle pakken fra ditt lokale sortering kontoret, vil det etter hvert bli returnert til oss. Perioden sorteringskontoret holder pakken for en tendens til å variere og er utenfor vår kontroll. Elementer som returneres til oss for ikke-levering kan sendes ut igjen til deg, men vil skje ytterligere porto kostnader.

Hva skjer hvis bestillingen min ikke kommer?
I tilfelle at pakken ikke kommer, bør du varsle oss. Innenfor Min konto side, vil du finne opplysninger om hvor lenge å vente før den melder om manglende levering, samt en mulighet til å gjøre det.

Om pakken har faktisk gått tapt, vil vi da sende varen eller utstede en full refusjon hvis du ikke lenger har behov for det.

Jeg ønsker å be om ytterligere informasjon?

Dersom du ønsker ytterligere informasjon om alle aspekter vedrørende din ordre eller en tjeneste levert av vår nettside, vår kundetjeneste er mer enn glade for å hjelpe deg. Du kan sende inn en billett som vil bli gjennomgått av vår kundetjeneste og svart på så snart som mulig.